Mbështetje për Erdoganin nga gjeografia e Evlad-i Fatihan

Drejtues të partive politike, deputetë, artistë dhe akademikë nga shumë vende të rajonit, veçanërisht Bosnja dhe Hercegovina, Kosova, Maqedonia dhe Shqipëria, të cilave presidenti Recep Tayyip Erdogan i kushton rëndësi të veçantë, erdhën në Turqi për të bërë një deklaratë në mbështetje të AK Partisë.

Përfaqësuesit e gjeografisë së Ilirikut, të përshkruar si Evlad-ı Fatihan, vizituan presidentin e provincës Osman Nuri Kabaktepe në Presidencën e Provincës së Stambollit të AK Partisë dhe mbajtën një konferencë shtypi ku njoftuan se mbështesin Presidentin Erdogan në zgjedhjet e ardhshme të përgjithshme.

Nga shumë vende të Ballkanit, veçanërisht Bosnja dhe Hercegovina, Kosova, Maqedonia, Shqipëria; Liderët e partive politike, deputetë, artistë dhe akademikë bënë një deklaratë për shtyp duke deklaruar mbështetjen e tyre për Erdoganin në zgjedhjet e 14 majit.

GJEOGRAFIA E ZEMRËS TONË

Kryetari i provincës së Stambollit të AK Partisë, Osman Nuri Kabaktepe tha: “Dëshiroj të falënderoj mysafirët që erdhën në Stamboll. Ballkanin e shprehim me konceptin e gjeografisë së zemrës. Edhe pse pasaportat tona janë të ndryshme, nuk ka dallim në zemrat dhe mendjet tona. Nëse humbasim vlerat që na bëjnë ata që jemi, do ta vendosim gabim veten. Kjo vëllazëri do të vazhdojë në këtë gjeografi. Kufijtë e zemrës së Turqisë nisin nga Shkupi, e në Bosnje. Kjo është qasja jonë. Lidhja jonë me 85 milionë qytetarët tanë është e njëjtë me vëllezërit tanë në gjeografinë e Ballkanit.” tha Kabaktepe.

ERDOĞANI SIGURON NDIKIMIN E TIJ NDËRKOMBËTAR

Kryetari i Partisë së Drejtësisë së Kosovës, Ferit Agani, tha se një ngjarje e tillë nuk e lidh vetëm Turqinë, por ka të bëjë me gjithë Ballkanin. Si shtet i Kosovës ju sjell përshëndetjet tona. Kosova është shteti më i ri në Ballkan. Republika e Turqisë, së bashku me Presidentin Rexhep Tajip Erdogan, ka dëshmuar se ka ndikim ndërkombëtar”. tha ai.

UROJMË VAZHDIM TË STABILITETIT

Kryetari i Parlamentit të Malit të Zi Rojay Almir Avdic tha: “Ne ruajmë lidhjet tona historike dhe kulturore. Ne e duam Turqinë dhe popullin turk. Boshnjakët jetojnë këtu me standarde të mira. Sa më e fortë të jetë Turqia, aq më shumë do ta ndihmojë Ballkanin. Falë Turqisë, e cila është e fortë në Ballkan, ne përfitojmë prej saj në çdo fushë. Ne dëshirojmë vazhdimin e stabilitetit në Turqi. Gjatë periudhës së AK Partisë, Turqia kishte një mbështetje shumë serioze për Ballkanin. Kur të shkoni jashtë vendit, ata do të shohin qartë fuqinë e Turqisë.”

MBIJETESJA E SHTETIT TONË KRYESOR ËSHTË E RËNDËSISHME

Salih Murat, ish-kryetar i Gjykatës Kushtetuese të Maqedonisë së Veriut, tha: “Ne kemi parë në 20 vjet atë që nuk mund ta shihnim në 100 vjet. Derisa jetonim në atë gjeografi të vështirë, po të donim një, morëm dy nga shteti yt amë. Ne si popull rumeli i jemi mirënjohës. Mbijetesa e shtetit tënd amë për mua,  është arma më e rëndësishme e Rumelisë. Ne ndjejmë iniciativën e popullit turk. Zgjedhjet janë po aq të rëndësishme për Ballkanin sa edhe për Turqinë. Erdogan i dha të gjitha llojet e mbështetjes për Ballkanin. Ajo që ndodhi me Ballkanin kur ai ishte i fortë, bën histori.” – tha Salih Murat.

PËRFAQËSUES QË PARAQITËN NJOFTIMIN E DELEGACIONIT TË RUMELISË

1- Ferit AGANI – Kryetar i Partisë së Drejtësisë së Kosovës
2- Visar KORENICA – Deputet i Kuvendit të Kosovës
3- Eman RRAHMANI – Deputet i Kuvendit të Kosovës
4- Salih MURAT – Ish kryetar i Gjykatës Kushtetuese të Maqedonisë së Veriut
5- Bilim SEYDİU – Nënkryetar i Partisë Bessa – Kryetar i Komunës së Jelinës
6- Bessar DURMİŞİ – Kryetar i Kuvendit të Tetovës
7- Sedat SÜLEYMANİ – Ish zëvendësministër i Maqedonisë së Veriut – Anëtar i MKYK
8- Almir AVDİÇ – Kryetar i Parlamentit të Malit të Zi Rojay
9- Süleyman BAKİ – Kryetar i Shoqatës Ansar të Maqedonisë së Veriut
10- Işık AHMET – Dëshmori Dr. Gruaja e Sadik AHMET
11- Huseyin Blendi Klosi – Deputet i Partisë Socialiste Shqiptare
12- Anduel Tahiraj – Deputet i Shqipërisë
13- Sinan Idrisi – Këshilltar i Kryeministrit të Shqipërisë
14- Ahmet Hacıosman – Ish-deputet i Trakisë Perëndimore / Greqi

Evlad-ı Fatihan coğrafyasından Erdoğan’a destek: Erdoğan Balkanlar’a her türlü desteği vermiştir

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top