Kryegjyshata Botërore Bektashiane

23, Kor, 2016 | POLITIKA NDËRKOMBËTARE

Ngushëllime të sinqerta për familjet e viktimave gjatë sulmit të djeshëm në Mynih!
Sulme të tillë të verbër, të frymëzuar dhe realizuar prej mendjeve delirante, janë shembujt më të qartë se terrorizmi ndërkombëtar, jo vetëm që nuk mbështetet në ndonjë drejtim fetar, por përkundrazi sulmon dhe përpiqet të hedhë në erë, çdo vlerë të qytetërimit të vërtetë europian.

Në këto çaste, ne armata shumëmilionëshe e besimtarëve bektashinj të kudondodhur në botë, jemi pranë kombit gjerman, pranë familjarëve dhe të afërmëve të viktimave të pafajshëm, duke u lutur për paqe dhe armëpushim.

Sikundër deri më sot, ne do të jemi gjithashtu në përballje të ashpër me çdo lloj ekstremizmi fetar apo terrorizmi, të cilët pavarësisht akteve të sotëm nuk kanë asnjë arsye të ardhshme.

Zoti e mbrojttë popullin gjerman!