Kjo është kisha e krimit të Serbisë në Kosovë

Shkruan Bekim Lumi

Kjo kishë asht ndërtue jashtë çdo rregulli urbanistik në pronën e Universitetit të Prishtinës në kohën e pushtimit, shtypjes, dhunës, burgosjeve, apartheid-it, dëbimit masiv, spastrimit etnik, plaçkitjeve, djegies së shtëpive dhe vrasjes së shqiptarëve nga Serbia. Si e tillë, kjo nuk asht “Kisha e Krishtit Shpëtimtar”, por asht Kisha e Krimit të Serbisë në Kosovë. Çdo përpjekje për “mbrojtjen”, promovimin, apo përfundimin e ndërtimit të saj asht përpjekje për legalizimin, rehabilitimin dhe amnistimin e krimit politik, etnik dhe urbanistik.

2 thoughts on “Kjo është kisha e krimit të Serbisë në Kosovë”

  1. ilmi fehim prodani

    KUR DIET SE AJO KISHE ESHTE NDERTUAR PER KRIJIMIN E KOSOVARVE NUK E DI SE PSE NUK JA KAN VENE DINAMIT QE TA HEDHIN NE ERE, KISHA PERSHTYPJEN SE KOSOVARET JAN ME TRIMA SE NE TE SHQIPRISE, POR SI DUJET SKA MBERTUR PATRIJOTE , SIC DIHET NE KUR NUK JKEMI QENE KUNDRA KISHAVE , MBASI JEMI NJE POOPULL ME TRE FERA KEMI NJE GJUHE NJE FLAMUR DHE SI ME KRYESORE JEMI SHQITARE, PO JU VE NE DJENI SE VFAR BEN GREKET NE KORCE, PER TA SHEMTUAR QYTETIN HOAEN MONOMENTIN E HEROJT SKENDER BEUT DHE GRITEN KISHEN NE BALL TE QYTETIT, SIGURISHT LEJE PO TE KENE DO TJA KET DHENE GREKOMANI MBASI KORCARET JAN NE HISTORI QE KAN VRARE SI TGEMIUSTOKLIN GERMENJANIN PETRO NINILUARASJN NAGOVANIN , MBASI ISHIN SHQIPTAR TE PASTER PATRIJOTE , JAM RITUR ATJE VINJA NE KISHE ME SHOKET QE KISHA KISHA E KORCES ISHTE MJAFT E MADHE PER ATA BESIMTARE, KU ISHTE NDERUAR BRENDA QYTETIT QUHEJ MITROPOLI, SI KA MUNDESI KU I GJETEN PARAT APO I FURNIZOJ VENIZELLOJA BASHK ME ATE QEN MJEKER CJAP KRYEPESHKOPIN ANASTASS JINATALLOS, NJE MASKARA FILLO GREK QE PO BEN PRAPAGANDEN FETARE PER VELLA VRASJE. DHE ATJE SKA TRIMA SI TE PARET,, ,

  2. Ljo kishe eshte kishe e krimit dhe duhet rrxuar, poashtu qdo faltore islamike eshte vend i krimit te otomanve…qe poashtu duhet rrxuar…

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top