John Kerry i thotë Erdoganit – Ndale dhunën

17, Kor, 2016 | POLITIKA NDËRKOMBËTARE

Janë ashpërsuar marrëdhënjet mes Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Turqisë. Sekretari i Shtetit John Kerry, i ka bërë thirrje Erdoganit të ndërpresë dhunën dhe hakmarrjen ndaj kundërshtarëve politik. Sekretari Kerry, me ton të ashpër kundërshtues, hodhi poshtë pretendimet e presidentit Erdogan për organizimin e grushtshtetit nga ana e Shteteve të Bashkuara, Fetullah Gylen dhe Gjeneralëve kemalist shqiptar.

John Kerry tha se SHBA-të po i ndjekin me keqardhje zhvillimet politike në Turqi dhe i dënojmë aktet e dhunës së papërmbajtur ndaj kundërshtarëve politik, gjykatësve dhe oficerëve të ushtrisë.