Historia e varjes së Nezir Muzhaqit

30, Gus, 2016 | POLITIKA KOMBËTARE

Shkruan Kujtim Cekani

Kur e kanë varur komunistët shqipfolës Nezir Muzhaqin në litar, në vitin 1945, ai ka qenë 27 vjeçar. Në fakt, i ati i tij u tmerrua nga vendimi i çmendur i komunistëve për ta varur…

Neziri, gjakftohtë filloj tu jepte kurajo… Mos u merzit Babi, e don Fisi një Kurban, më mirë që jam Unë!

Ka hipur vet në trekëmbësh. Vet e ka vënë litarin në fyt. Dëshirën e fundit e ka kerkuar nje krehër te krehi flokët, dhe fjala e tij e fundit ka qenë “Rrofte Shqipëria”. Menjëherë mbas varjes së të Birit, i ati vdiq në vend.

Trupin e tijë e kanë lënë për një kohë të gjatë të varur tek Rrapi që të tmerronin njerzit. Kur e kanë hequr, kasapët komunist i kanë prerë litarin dhe koka e tij është çarë në gurë.

Trupi i tij nuk dihet se ku është. Shpirti i Tij Po. Ai ndodhet mbi kokat e kriminelëve. Ai kerkon shpagim dhe drejtësi.

ZOT çfarë ka ndodhë në këtë vend…

Do të vijë një Ditë…