Hamasi do të marrë goditjen që nuk e ka menduar kurrë!

Kryeministri Benjamin Netanyahu mbajti një vlerësim të situatës sot, në selinë e Komandës Jugore të IDF, me Ministrin e Mbrojtjes, Shefin e Shtabit të IDF, kreun e Këshillit të Sigurimit Kombëtar, Komandën Jugore të GOC dhe zyrtarë të tjerë të lartë.

Kryeministri Netanyahu tha:

“Sapo kam përfunduar – në Komandën Jugore të IDF – një vlerësim të situatës me Ministrin e Mbrojtjes, Shefin e Shtabit të IDF dhe Komandën Jugore të GOC.

Jemi në mes të një fushate. Që nga dje, IDF ka bërë qindra sulme kundër Hamasit dhe Xhihadit Islamik në Gaza. Ne kemi në shënjestër komandantët. Ne kemi arritur shumë objektiva cilësorë. Përfundimi i takimit është që të rritet më tej forca dhe ritmi i sulmeve.

Hamasi do të marrë goditjen që nuk e ka menduar kurrë. Unë e di se kjo gjithashtu përfshin durim dhe një sakrificë të caktuar nga ana juaj, qytetarë të Izraelit.

Fatkeqësisht, dy izraelitë janë vrarë. Unë ju lutem të gjithëve që të dëgjoni udhëzimet dhe të ndiqni me përpikëri udhëzimet e Komandës së Frontit të Brendshëm të IDF. Ajo shpëton jetë.

Ne kemi akoma një rrugë për të bërë dhe do ta bëjmë së bashku me përgjegjësi dhe mbështetje të plotë për sulmet që IDF po bën dhe do të bëjë.

Unë gjithashtu do të doja t’u thosha diçka arabëve izraelitë. Dje kishte shqetësime të dhunshme, të cilat ne nuk mund t’i tolerojmë, nga kokat e reja të nxehta. Direktiva jonë është të bëjmë gjithçka për të ruajtur rendin dhe ligjin. Unë pres që të gjithë udhëheqësit publik, veçanërisht udhëheqësit e publikut arab, të ngrihen dhe të dënojnë këto shqetësime dhe të bëjnë gjithçka për të rivendosur qetësinë.

Ne kemi dhënë udhëzime që njësitë e policisë të forcohen me batalione shtesë të Policisë Kufitare. Ne do t’i përforcojmë ato kur është e nevojshme në mënyrë që të mbajmë rendin dhe ligjin në Shtetin e Izraelit. Edhe këtu është i nevojshëm bashkëpunimi i të gjithë qytetarëve izraelitë “. / Izraeli Sot

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top