You are currently viewing Hamas lëshon 130 raketa drejt Tel Avivit, grupet terroriste provokojnë Izraelin
An Isaeli soldier runs past a burning vehicle after a rocket launched from the Gaza Strip, controlled by the Palestinian Hamas movement, landed in the southern Israeli city of Ashkelon on May 11, 2021. - Israel and Hamas exchanged heavy fire, in a dramatic escalation between the bitter foes sparked by unrest at Jerusalem's flashpoint Al-Aqsa Mosque compound. (Photo by JACK GUEZ / AFP)

Hamas lëshon 130 raketa drejt Tel Avivit, grupet terroriste provokojnë Izraelin

Shkruar nga AARON BOXERMAN

Hamas merr përgjegjësinë për lëshimin e 130 raketave në Tel Aviv dhe Izraelin qendror, ndërsa sirenat u dëgjuan pa ndërprerje për disa minuta.

“Tani, në përmbushje të premtimit tonë, Brigadat Al-Qassam kanë filluar sulmin më të madh të raketave në Tel Aviv dhe rrethinat e tij, me 130 raketa, në përgjigje të shënjestrës së armikut për ngritjet civile”, thotë Hamas në një deklaratë në adresën e saj në rrjetin social, Telegram.

Numri i raketave të qëlluara në Izraelin qendror nuk mund të konfirmohet menjëherë.

Nuk ka asnjë raport të menjëhershëm të viktimave. Shpërthimet mund të dëgjoheshin nga banorët lokalë.

Grupet terroriste palestineze gjuajnë breshëri masive me raketa me rreze të gjatë në Izraelin qendror, duke shkaktuar sirena në Tel Aviv dhe në të gjithë periferinë e tij.

Raketat janë shkrepur në valë të shumta. Banorët e zonës raportojnë se kanë dëgjuar tingujt e shpërthimeve, një tregues që sistemi i mbrojtjes raketore Kube Hekuri është përdorur për të rrëzuar disa predha hyrëse.

Komanda e Frontit të Brendshëm të Forcave të Mbrojtjes së Izraelit udhëzon të gjithë banorët e Izraelit qendror dhe jugor të hyjnë në strehimoret e bombave dhe të qëndrojnë atje për të paktën 10 minuta.

Izraeli Sot

Lini një Përgjigje