Haki Rugova i kërkon LDK-së respektimin e marrëveshjes

Haki Rugova ka kërkuar nga strukturat e LDK-së që ato të respektojnë marrëveshjen e koalicionit me PDK-në dhe të votojnë për zgjedhjen e Hashim Thaçit në postin e Presidentit të Republikës së Kosovës. Deklarata e nënkryetarit të LDK-së, Haki Rugova, vjen menjëherë pas kundërshtimit të zëshëm nga degët e LDK-së për të mos e votuar Hashim Thaçin. Për vet Hashim Thaçin, java e ardhshme pritet të jetë vendimtare, ndërsa për LDK-në, partnerin e koalicionit të PDK-së, java e ardhshme do të jetë emocionale dhe shumë e tensionuar, sepse një pjesë e mirë e deputetëve të LDK-së e kanë paralajmëruar bojkotimin e seancës.