FAKTE NGA LUFTA CIVILE

Historiografia zyrtare dhe arti i socrealizmit, nuk japin asnjë betejë ku partizanët të kenë humbur në luftën civile me ballistët.

Në të vërtetë janë shumë beteja ku partizantë kanë pësuar humbje të rënda.

Kështu, në një sulm të forcave komuniste mbi ato balliste, në zonën e Delvinës, më 20 mars 1944, komunistët u shpartalluan duke lënë të vrarë e të plagosur. 
Në raportin shkoqitës, midis të tjerash lexojme: “… Por tuke qenë se fuqitë balliste arritën nga Delvina dhe forcuan së bashku me fshatarët fuqitë e tyre që ndodheshin në këta sektorë, e nga kjo ndodhje fuqitë tona filluan të tërhiqen nga ora një pas dite. Tërheqja qe e zorshme nga se presioni armik qe shumë I fortë dhe prej shumë drejtimesh, prandaj patëm edhe humbjet që poshtëshënohen…”

Edhe ne kete beteje te luftes civile nuk kishte asnje gjerman. Thjesht, lufte vellavrasese!

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top