Erdogan i kërkon falje Putinit

28, Qer, 2016 | POLITIKA KOMBËTARE

Rexhep Tajip Erdogan i kërkon falje Putinit dhe Rusisë për rrëzimin e aeroplanit Suhoi në nëntorin e vitit të kaluar. Që nga koha e rrëzimit të aeroplanit rus, marrëdhënjet e Moskës dhe Ankarasë kanë qenë të tendosura. Me aktin e kërkimfaljes turke, Rusia dhe Turqia shpresojnë të rikthejnë miqësinë e dikurshme dhe të kooperojnë në interes të përfitimeve gjeopolitike dhe gjeostrategjike në rajon.