Enver Hoxha së bashku me themeluesit e PKSH-së, terroristët Milladin Popoviç dhe Dushan Mugosha.

ENVER HOXHA I DEKOROI TË GJITHË SERBËT QË E MASAKRUAN KOMBIN SHQIPTAR DHE SHKATËRRUAN SHQIPËRINË ETNIKE

SEKRETARI: Koço Tashko d.v.

KRYETARI: Dr. Omer Nishani d.v Tiranë, më 5-9-1945.

DEKORATA PËR PERSONALITETE TË HUAJA

Në bazë të propozimit të kryetarit të Qeverisë Demokratike dhe komandant i Përgjithshëm i Ushtrisë Kombëtare Enver Hoxha.

Duke marrë parasysh se shumë personalitete të huaja të vendeve aleate, gjatë Luftës NÇ të popullit tonë kanë kontribuar dhe ndihmuar me të gjitha mjetet dhe për të shfaqur mirënjohjen e për ta shpërblyer e nderuar veprimtarinë e tyre në dobi të atdheut e të popullit, Kryesia e Këshillit Antifashist Nacional-Çlirimtar vendosi:

Të dekorohen me dekoratat më të larta, personat që përmenden në listën që vijon:

1. Gjeneral Ivan Milutinoviç, me Urdhrin “Hero Kombëtar”
2. Ivo Lolo Ribar, me Urdhrin “Hero Kombëtar”
3. Ramiz Sadiku, me Urdhrin”Hero Kombëtar”
4. Ivan Ribar, me Urdhrin e “Flamurit”
5. Eduard Kardel, me Urdhrin e “Flamurit”
6. Bllazho Jovanoviç, me Urdhrin e “Flamurit”
7. Radovan Zogoviç, me Urdhrin e “Flamurit”
8. Dëshmori Miladin Popoviç, me Urdhrin e “Flamurit” dhe “Medaljen e Kujtimit”
9. Dushan Mugosha, me Urdhrin e “Flamurit” dhe “Medaljen e Kujtimit”
10. Gjen. Lt. Arso Jovanoviç, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. I.
11. Aleksandër Rankoviç, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. I.
12. Milovan Gjilas, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. I
13.Gjen. Lt. Peko Dapçeviç, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. I
14. Brigadier E. F. Davies, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. I
15. “T. Churchill, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. I
16.Kolonel Velimir Stoiniç, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. I
17.Lt. Kolonel C. A. S. Palmer, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. I
18.Major Ivanov Konstantin, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. I
19.Kapiten Thomas Stefan, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. I
20. Gjen.maj. Svetkozar Vukmanoviç, urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II dhe Medaljen e “Kujtimit”
21.Gjen. Terziç Velimir, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II
22. Kolonel Vojo Todoroviç me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II, me urdhrin e “Trimërisë” dhe “Medaljen e Kujtimit”
23. Fadil Hoxha, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II, dhe Med. e “Kujtimit”
24. Kiler Peter, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II
25. Obrat Cicmil, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II
26. N/kol. Mijat Vuletiç, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II
27. Major Savo Stonoj, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II
28. “H. W. Tilman, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II
29. G. Ë. Seymour, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II,
30. “W. V. G. Smith, me urdhrin “Ylli Partizan”,kl. II
31. “J. K. H. Shaë, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II,
32. “M. J. Thornton, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II,
33. “V. Robinson, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II,
34. “E. Nordthrop, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II,
35. Kapiten J. M. Lyon, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II,
36. Toger Turin Vladimir, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II,
37. “John O’Keefe, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II,
38. Major Tomishek Teodor, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. III,
39. “Viktor Kobol, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. III,
40. Kapiten Niazi Dizdareviç, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. III,
41. Toger Nick Cooky, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. III,
42. Kaporal George Routsis, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. III,
43. Kapiten G. S. Duffy, me urdhrin e “Trimërisë”.
44. Bije Vokshi, me urdhrin e “Trimërisë”
45. Hajdar Dushi, me urdhrin e “Trimërisë”
46. Emin Duraku, me urdhrin e “Trimërisë”
47. Xhevdet Doda, me urdhrin e “Trimërisë”
48. Vaso Strugari, me urdhrin e “Trimërisë”
49. Michel Popoviç, me urdhrin e “Trimërisë”
50. Xhafer Vokshi, me Medaljen e “Kujtimit”
51. Elhami Nimani, me Medaljen e “Kujtimit”
52. Xhavid Nimani, me Medaljen e “Kujtimit”
53. Safete Numani, me Medaljen e “Kujtimit”
54. Ymer Pula, me Medaljen e “Kujtimit”
55. Mehmet Hoxha, me Medaljen e “Kujtimit”.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë.

2 thoughts on “ENVER HOXHA I DEKOROI TË GJITHË SERBËT QË E MASAKRUAN KOMBIN SHQIPTAR DHE SHKATËRRUAN SHQIPËRINË ETNIKE”

  1. Komedia me e madhe : – Dekoron Hyzmeqari, Padronet e vet te Beogradit ! U be ky Cobani i Dhive te Gjirokastres, te jape Dekorata, Krimineleve dhe Armiqve me te medhenj te popullit te Kosoves dhe te Shqiperise. Serbia u rrit duke grabitur trojet tona, duke vrare e masakruar shqiptare te trojeve etnike, ku Lahperi i Tiranes, per nje pale Frena te Karroces se kalbur, i shiti krejt malet, fushat dhe njerezit, ja dorezoi Hasmit tone shekullor, qe jo vetem mishin ua hengri, por u ngop duke pire gjak shqiptari, si Vampiret e Moldavise, si Drakula. Por e ekqja, se ky Dejuzi i jone duke ndejte me Vampira, u be me i keq se vete eproret e vet. Mallkuar qofshin Kriminelet e dekoruar nga Krye-Banditi i PKSH, qe edhe prapanicen ua lepinte atyre, vetem per nje Kolltuk !

  2. E kush ishte motivi? Kontributi në luftë çlirimtare kundër pushtusit.
    Këtu nuk ka të keqe, sepse nuk do dekoroheshin ata që bashkuan armët me nazi-fashizmin.
    E keqja juaj është se u ka mbetur ora te bashkëpunimi i dy ushtrive çlirimtare dhe jo vetëm ora, por edhe mendja. Duhet ta kuptoni dhe vetë se sa prapa ini.

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top