Edi Rama është ndotja më e madhe kulturore dhe morale që po konsumohet çdo ditë në Shqipëri

27, Nën, 2018 | OPINIONE

SHKRUAN: INDRIT VOKSHI

I telefonova sot në drekë mikut tim Tomor Alizoti, për t’i shprehur komplimenta për debatin e mbrëmshëm me kryeministrin e Shqipërisë!

Pse? Nuk tha asgjë fantastiko-shkencore Tomor Alizoti. Ai thjesht mbajti qëndrim simbolik dhe dinjitoz, atë qëndrim që shumë persona në studiot televizive dhe në parlament nuk po e mbajnë. Se po të kishte ky vend pesë vetë që ia dinë pasuordin Edi Ramës, Rama do të ishte çmendur ose do të kishte mësuar të fliste si njeri.

Edi Rama e ka zyrtarizuar banalitetin në komunikimin publik. Edi Rama është ndotja më e madhe kulturore dhe morale që po konsumohet çdo ditë në Shqipëri, në nivel të lartë shtetror. Mret i vulgaritetit. Eshtë një landfill i madh ku digjen plehërat, sepse ky përfaqëson të gjithë njerëzit e frustruar që duan vetëm urrejtje e sharje dhe, ky me bujari e pa përtesë i merr dhe i djeg publikisht frustrimet e tyre.

Çdo personi që e kundërshton direkt, ky njeri i gjen një epitet, e shan, e shpërfill, ndot veshët dhe mendjet e njerëzve. Ky nuk ka lidhje kërkund me normat e edukatës qytetare dhe politike, nuk ka lidhje me personalitetin e të qenit burrë.

Një kryeministër, vetvetiu duhet të jetë njeri i lartë, njeri që respekton pyetjet deri edhe provokuese të gazetarëve dhe debatuesve. Njeri që respekton demokracinë, lirinë, zakonet e mira dhe sillet me elegancë. Ky Edi Rama sillet si ai 18 vjeçari në rrebelim hormonal i cili synon të duket i fortë dhe interesant përmes budalliqeve, ndërkohë që është analfabet, kjo pasi s’ka mënyrë tjetër për ta tërhequr vëmendjen e klasës së gjimnazit.

Këtij i duhet përgatitur një skuadër gazetarësh dhe deputetësh që të merren vetëm me të, sa herë ky të thotë kazan, tepsi, llum e çfarë thotë, të mbahen fjalime psikanalitike, tallëse dhe poshtëruese për të. Aq sa të heshtë ose të çmendet.

Nuk duhet ta durojnë shqiptarët ketë nivel kuluror në drejtim!