E KIDNAPUAN, E TORTURUAN 48 ORË, E VRANË DHE E COPTUAN TRUPIN E TIJ

27, Kor, 2019 | POLITIKA KOMBËTARE

Vlorë, 27 korrik 2019

Sipas të dhënave dhe përshkrimeve jozyrtare nga policia holandeze, likuidimi i Presidentit të Republikës së Çamërisë z Festim Lato i ngjanë likuidimit të Jammal Kashoggi në Ambasadën e Arabisë Saudite në Stamboll.

Si rrodhën ngjarjet

Festim Laton e kidnapuan ditën e hënë, datë 15 korrik 2019, e troturuan mizorisht rreth 48 orë, e vranë më 17 korrik 2019 dhe më pastaj e coptuan trupin e tij. Pas vrasjes dhe coptimit me sharrë,  trupi i pajetë është hedhur në një kanal për të fshehur gjurmët. Policia holandeze i ka konfirmuar familjarëve gjetjen e substancave radioaktive në mbetjen mortore të Presidentit të Republikës së Çamërisë.

***

Përpos konfirmimit të informacionit të mësipërm ku përshkruhet vrasja e Presidentit të Çamërisë, nga Policia Holandeze priten edhe informacione shtesë në formë të Raportit Zyrtar të Policisë. Hetimet vazhdojnë dhe ato nuk kanë përfunduar ende, vazhdojnë të pohojnë zyrtarët e Policisë Holandeze.