DOKUMENTARI PËR EMIL KASTRIOTIN

25, Dhj, 2018 | KULTURA SHQIPTARE, POLITIKA KOMBËTARE

SHKRUAN: XHAFER LECI

Për kryetarin e Besëlidhjes z. Emin Fazlija, alias Emil Kastrioti, tash i ndjerë, ndjesë pastë, është bërë një film dokumentar nga nismëtari, organizatori dhe realizuesi i gjithë këtij aktiviteti të madh, Nue Oroshi, i njohur për veprimtari kombëtare në gjithë hapsirën e Shqipërisë Etnike!

Baca Emin Fazlija ka merituar shumë, sepse Ai veprimtarinë e Tij për çështjen tonë kombëtare, për bërjen e Shqipërisë Etnike, e ka filluar në vitin 1952, dhe e ka vazhduar pandërprerë asnjëherë deri në vdekjen e Tij në vitin 2015.

Nga ana ime falënderoj mikun tim të mirë, Prof. Nue Oroshi, dhe gjithë ata që kontribuan dhe ndihmuan në forma të ndryshme për realizimin e shkëlqyer të këtij filmi dokumentar.

Lavdi jetës dhe veprës atdhetare të Bacës Emin !