KUSH ËSHTË IBRAHIM RUGOVA

SHKRUAR NGA SEFEDIN KRASNIQI E quajtën : « Korifeu i kritikës letrare shqipe, Simbol i rezistencës paqësore, Gandi i Ballkanit, Ikona e Kosovës, Misionar i paqes, Baba i Pavarësisë së…

Karikatura!

SHKRUAN: KIMETE BERISHA Qysh u nxe' zoja, ta merr mendja u dal me shitë djathë t'Sjenicës në trotuaret e pjesës veriore të Mitrovicës dhe po shtyhet me blerësit për kualitetin…

O Arben!

Oj ngrohtore e vobektësisë Ilaçi i skamjes e i mërzisë Akumullatori i shtëpisë O dyreku i jetësisë O mbrojtës i pavarësisë O llokumi i qeverisë! Ti sot je në Prishtinë…

Zbutja e Albinit dhe ashpërsimi i opozitës!

Shkruan: Florim Zeqa Ata që i përcjellin me vëmendje zhvillimet politike, e në veçanti ngritjet në karrierë të figurave politike të pasluftës, e përbashkëta e tyre është patriotizmi i shfrenuar…

Ditëlindja e Arbërorit më të madh

SHKRUAR NGA GJON KEKA 616 vjet më parë lindi Gjergj Kastrioti, Mbret dhe shpëtimtar i qenjes dhe identitetit tonë arbëror europian. Sot është Ditëlindja e Arbërorit më të madh, i…

Pllaqi

SHKRUAN: EDISON YPI Rrugës për në Korçë lokalet janë plot me mendimtarë lokalë, aristotela, platona, konfuca, sokrata, shekspira, frojda, dostojevska. Gjithologët autodidaktë, profesor-doktorat e improvizuar që i kanë shndrruar lokalet…

Kush ishte spiuni?

SHKRUAN: MOZA BOLETINI Shpresojmë që vota e shqiptarëve më 25 prill të përjashtojë njëherë e mirë nga politika atë kastë njerëzish që përbuzi e diskriminoi të persekutuarit politikë dhe i…

Zbulohet vakcina socialiste kundër Edi Ramës

Grupet e dëshpëruara të të rinjëve socialist kanë vendosur ta ndëshkojnë qeverinë skllavopronare të pakrye-ministrit Edi Rama. "Më 25 prill, Ramës do i japim vakcinën "Vodka-Navalni", ndërsa vakcina "Vota jonë",…