Ornela homerike

SHKRUAN: EDISON YPI Ornela Vorpsi ishte Femër homerike. Nga ato për shkak të të cilave shpërthejnë luftra, urdhërohen masakra, nisin eksode biblike. Ornela Vorpsi ishte një ulurimë shetitëse. Ornela Vorpsi…

Mësuesve të mi

Seç po shfaqen para syve, plot me plagë dhe tortura, Madhërisht në mendjen time, seç lartohen ata burra, Që i kisha nënë e babë, që i kisha miq dhe shokë…

GJUHË NË ANKTH

SHKRUAR NGA MEHMET BREZNICA, 1994, Krefeld, Gjermani Po vijnë kalorësit e apokalipsës Në natën tënde që jep shpirt Ata po vijnë të të mbysin në gjumë Po vijnë të të mbysin…

Libër i ri për dhimbjet e gjuhës shqipe

“DRITËHIJE NË FJALORËT E AKADEMISË” -Gjuha shqipe apo gjuha e “fshatit tim”?- -dhe një FALËNDERIM- Doli nga shtypi libri im “DRITËHIJE NË FJALORËT E AKADEMISË”, me nëntitull “Gjuha shqipe apo…

ESE PËR RUSËT NË KOSOVË

1. Njëkohësisht me hyrjen e trupave të KFOR – it në Prizren, si për të shuar e ngrirë gëzimin dhe shpresat e shqiptarve, një karvan i hekurt tankesh u shfaq…