ONUR CAYMAZ

* Manaki mu (nga Greqishtja)-nënoke 2014, Dimër i zi - Përktheu nga origjinali turqisht: Arbana Rexhepi Onur Caymaz (me origjinë shqiptare) u lind në vitin 1977 në Stamboll. Ka studiuar…

PUSI

SHKRUAR NGA AGRON TUFA Jam i gëzuar. Zemra më rreh fort. Për shkak se kthehet vëllau i vogël nga spitali? Për shkak se erdh pranvera? Dhe dielli shndrit? Dhe rrotull…

Rruga e Aliut

SHKRUAN: EDISON YPI Udhëtim në në vend shenjtorësh në një kohë djajsh. S'ka më bukur. Para se me u nisur duhet me j'a hedh një sy hartës. Po ta palosësh…

TË RILINDET GEGNISHTJA!

Shkruar nga Ardian Ndreca, Prof. Pontificia Universitas Urbaniana (Roma) Atëherë kur, jo burrnija e rojeve, por, pafuqija e skopàjve i rrinte sogje mëkateve të nji pushteti gjakatar, askurrkush nuk pati…

Ornela homerike

SHKRUAN: EDISON YPI Ornela Vorpsi ishte Femër homerike. Nga ato për shkak të të cilave shpërthejnë luftra, urdhërohen masakra, nisin eksode biblike. Ornela Vorpsi ishte një ulurimë shetitëse. Ornela Vorpsi…