Kanadezit i duhet një fjalor gegnisht

Intervistë retrospektive: Robert Elsie “Shqiptarët ndryshojnë më shpejt se popujt e tjerë, e kam përshtypjen. Natyrisht kanë shumë rrugë për të ecur, janë prapa gjithë të tjerëve, por ecin shpejt,”…

Read more about the article MARSHIM HYJNOR DARDAN – ARBNOR
POETI KOMBËTAR MENTOR THAQI

MARSHIM HYJNOR DARDAN – ARBNOR

SHKRUE NGA MENTOR THAQI, 13 FROR 2020 Deshta t´flas vetë, por foli zemra: - A po e sheh krenarinë tonë, më tha? Nuk mbajnë nofka, as iu duhen emra, USHTRIA…

RRETH ALBINIT TË PËRBASHKUAR

SEFEDIN KRASNIQI (humoreskë në vargje) 1. Kur menduam se dolëm t’parët Shpejt kuptuam që ishim në fund Kryeminister s’të bëkan kollaret Prapë Kosoven kem për ta tund ! 2. Rreth…

ME POPULL DHE PËR POPULL

SHKRUAR NGA MEHDI FRASHËRI Filosofët e Greqisë së vjetër thoshin se njeriu është një kafshë që flet, kurse kafshët e tjera nuk flasin. Neni i parë i mexhele-së, që është…

Read more about the article MURTAJA
EDI RAMA DHE BALLKANIA SI PROJEKT KOMUNIST

MURTAJA

SHKRUAN: GANI MEHMETAJ Dikush tha se ka rënë murtaja. Tmerri ma akulloi zemrën. E dija ç'është murtaja. Kisha lexuar sa shumë na kishte gjymtuar. "Murtaja po bën kërdinë", tha ai…

28 Nanduer 1913

AT GJERGJ FISHTA Oj Zanë, t’këndojm, t’vajtojm, deshta me thanë; Pse sot ditë kangët s’asht për mue e tye. Po ç’gzim kjo ditë ne mundet me na dhanë, Kur, qe;…

KATËR QENË TË BARDHË

SHKRUAR NGA AGRON TUFA I Katër qenë lëshohen rrufeshëm drejt meje, me më prishë. Dy të mëdhenjtë më arrijnë në mes të vreshtit. Kam veç një shkop frashni në dorë.…

PËRSËRITJA E PËRGJITHSHME

Shkruar nga Fréderic Pajak - Përktheu nga frengjishtja Sefedin Krasniqi Sa e çuditshme, teprica e opiumit më kthen pothuajse në gjendje të arsyeshme ! Instinkti im i jetës gjen në…