Ja si mbrohem

SHKRUAN: EDISON YPI Sëmuresh dhe vdes nëse nuk mbrohesh nga llumi shqiptaresk. Kur shoh faqet e para të gazetave, më merren mentë, më vjen për të vjellë. Iki në një…

MOS NA MERRNI NË QAFË

SHKRUAN: MENTOR THAQI Ev ç´na u dhez fitili, palca i mori flakë, jo për dritë kandili, po zjarr për granatë! Sdi ku do ti del duçi, sdi ku do ti…

PËSHTYMAT

SHKRUAR NGA AGRON TUFA Sallë kinemaje. E mbushur plot. Nuk shfaqet film. Flet sekretari i Partisë. Në sfondin butaforik skuq parrulla: “T’I SHTYPIM KOKËN ARMIKUT TË KLASËS!”. Për të mos…

NË PRAG TË FESTËS

Ne Fushe te Pajtimit ka dale Zana, nise me e lute te Madhin Zot . Pse Prishtina e Tirana , s’po me ndihmojne me i ndale keta lote.   Njeqinde…

Crnagori ri, me Crnagorin plak

SHKRUAR NGA MEHMEDALI JASHARI Crnagori ri me Crnagorin plak jan' virus për shqyptarë Kosovën e duan n'gjak Ja ku e keni lakuriqin kinez ngarendni pas tij si tufë e bagëtis…

QYTETI I ARUSHAVE

SHKRUAR NGA MEHMET ELEZI 1. Rrugët e qytetit u pushtuan nga arushat. Kur folësi i televizionit hapi lajmet e mbrëmjes duke shqiptuar këtë fjali, u mendua mos te Gropa e…

PËR INAT

Epo qe, nuk po due jo, S'po due me korruptu hoxhen, S'po due të më qon në xhenet (parajsë), S'po due t'më flet me ato lutjet T'më përjarget sipri n'gjuhen…

EV EV MISS EDITH

SHKRUAR NGA MENTOR THAQI Jasáman, t´lutemi shumë Miss Edith, ty që na nxune qejfin n´fyt, nuk na le sall pak "ymyt", uji tue u shterrë e ne tue u mytë!…