Gjel bir gjeli

SHKRUAR NGA EDISON YPI Këtë fund viti thash' të ha një gjel të pjekur. Të mirë. Jo sorollop ngrehur mbi pleh. Jo bastard që këndon mbytur. Pra jo gjel bir…

Shën Vasili

SHKRUAR NGA EDISON YPI Kur pllangat e kuqe të gjakut mbi dyshemenë ku vranë si qen e bushtër rrugësh diktatorin dhe kuçedrën rumune kishin një muaj që u a zbardhnin…

Rruga e Markut

Shkruar nga Edison Ypi Përvojat mediokre as vijnë as ikin, ato thjesht ndodhin. Krejt ndryshe janë përvojat e forta, tronditëse, të cilat nuk ndodhin, por shpërthejnë. Sepse ato vijnë e…

ELEGJI PËR GAC ÇUNIN

Arshi Pipa Vdiq edhe nji tjetër! Qanje shokë, të ngratin! Banja t’madhe gjamën! Vdiq tue sosë afatin! Si pat hjekë e vuejtun, mbasi shumë qe rrekë Tue luftue me morden!…

ÇOHI T’DEKUN

SHKRUE NGA AT GJERGJ FISHTA E n'kjoftë se lypet prej hyjneshes Mni, Qi flije t'bahet ndo'i shqyptar m'therore, Qe, mue tek m'kini, merrni e m'bani fli Për shqyptari, me shue…

ATDHEUT

AT GJERGJ FISHTA N'ty menoj kur agon drita, Kur bylbyli mallshëm k'non, N'ty menoj kur soset dita, Terri botën kur e m'lon. Veç se ty të shoh un n'andërr, Veç…