NËNTOKA E VRASJEVE POLITIKE (1920)

SHKRUAR NGA AV. XHAFER SADIKU Kongresi kombëtar i Lushnjes zgjodhi qeverinë, Këshillin Kombëtar me atributet e parlamentit dhe Këshillin e Naltë që do të kryente funkcionet e kryetarit të shtetit.…

Shënomëni edhe mua si enverist

Shkruan: Kastriot Dervishi Pas rrëzimit të shtatoreve të E.Hoxhës, pas datës 20 shkurt 1991, në vatrat më në nxehta enveriste, shpërthyen mitingjet, por edhe telegramet. Të gjitha ato janë interesante…

Read more about the article Kosova në vjetët 1941-1945 dhe Xhafer Deva
Dr. Rexhep Krasniqi, Prof. Vasil Allarupi, inxh. Ago Agaj, z. Adem Hodo, Dr. Hamdi Oruçi

Kosova në vjetët 1941-1945 dhe Xhafer Deva

SHKRUAR NGA DR. REXHEP KRASNIQI XHAFER DEVA, JETA DHE VEPRIMTARIJA Në vazhdim të fazës së parë të luftës së dytë botnore, në Prill 1941, Mbretnija e Jugosllavisë pësoi nji humbje…

Shqipëria nuk falet as edhe një pëllëmbë

SHKRUAR NGA FAIK KONICA, 1900 Më 1812, francezët, që kishin pushtuar në atë kohë Dalmacinë, kishin mbledhur një trupë prej 12 000 ushtarësh nën komandën e gjeneralit Pavteau në Budva…

KRONIKA E TMERRIT

SHKRUAN: PROF. DR. RESMI OSMANI Një kujtesë për 27 qershorin,  ditën e fillimit të genocidit grek në Çamëri Kur vjen fjala për çështjen çame, të gjitha forcat politike greke janë…