Triumfi kundër Republikës Veneciane

SHKRUAR NGA PAULIN ZEFI "Gjergj Kastrioti-Skënderbeu dhe Beteja e Drinit (23.07.1448) ". Triumfi kundër Republikës Veneciane. *Mobilizimi i përgjithshëm ushtarak që shpallën autoritetet veneciane në territorin e kontrolluar prej tyre,…

KUSH ISHTE TRIM SI KY?!

SHKRUAN: FRITZ RADOVANI - KORRIK 2019 - MELBOURNE AT PJETER MESHKALLA S.J. (1901 – 1988) Letër e At Pjetër Mëshkallës S.J.: Kryetarit të Këshillit të Ministrave - Mehmet Shehu -Tiranë…

RËNIA HEROIKE E KALOSH DHE IMER BLLACËS

SHKRUAN: BAJRAM ÇELIKU Shumë ka vuajtur o vëllezër, populli shqiptar. Herë nën turq, e herë nën serb e bullgarë, por kurrë gjak fal s’ka dhënë. Këto fjalë shpesh i dëgjoja…

NJË SQARIM PËR ESAT PASHËN

SHKRUAN: XHAFER SADIKU Një shkrim i Prof. Dr. Mehdi Hysenit, me titull “Asimetria e esadizmit dhe patriotizmit të Ismail Qemalit”, botuar në gazetën “BOTA SOT”, duket që në rreshtat e…

NË VITET E STALINIZMIT

SHKRUAN: XHAFER SADIKU Partia të bënte “të mirë” e po ajo parti të bënte të keq! Po kjo parti që është sot në pushtet. Ka ndërruar vetëm emrin. Ka të…

E vërteta – Xhafer Deva

SHKRUAR NGA SEJDI PEKA Me 16 shtator të këtij viti mbushën 76 vjet nga dita kur në Prizren u formua “Lidhja e Dytë e Prizrenit” njeri nga kapitujt më të…

Censura komuniste mbi Murat Toptanin

SHKRUAN: MARSIDA NAJDENI Murat Toptani kjo figurë poliglote, patriotike dhe e gjithanshme, ka bërë aq shumë për shqiptarinë sa ende mbas 100 vitesh nga vdekja e tij zbulohen mrekullirat që…

NJË FOTOGRAFI ME VLERA HISTORIKE

Dite me pare, publicisti nga Shqiperia, z. Rexhep Shahu, postoi nje foto me fisnikun e rralle Qazim Bllaca, ish zevendes minister i Puneve Botore ne qeverine e Rexhep Mitrovices, deputet…

HISTORIA FAMILJARE E VËLLEZËRVE DILO

SHKRUAR NGA VIOLETA MIRAKAJ, New York  - Maj, 2019 Mendime mbi librin “Në krahët e Shqiponjës Shqiptare” Është një pasdite e ngrohtë fund Maj, dhe gjithçka duket sikur ndriçonte dhe…

SHALA E BAJGORËS NË VËSHTRIMIN HISTORIK

Shkruar nga Fazli Hajrizi Shala e Bajgorës, në krahasim me sipërfaqen dhe popullsinë është një nga zonat më të pasura me minerale në Ballkan (Gadishullin Ilirik) e më gjerë. Kjo…

Read more about the article XHAFER DEVA: E VERTETA E LIDHJES SE DYTE TE PRIZRENIT
XHAFER DEVA - HERO I KOMBIT SHQYPTAR

XHAFER DEVA: E VERTETA E LIDHJES SE DYTE TE PRIZRENIT

Para shpalljes së kapitullimit të Italisë gjendja në Shqipni, tue përfshi edhe vendet fqij shkurtasi paraqitej si vijon: Ushtrija italjane Afër 7 divizione të kambësorisë të vendosuna nëpër qytetet kryesore…