FALLMERAYER: Në Greqi nuk rrjedh gjaku grek

SHKRUAR NGA DORIAN KOÇI Tezat historike të akademikut bavarez, Jakob Philipp Fallmerayer, tronditën mendimin historik evropian në gjysmën e dytë të shekullit të XIX. Për herë të parë, pas formimit…

Barbarizmat sllave ndaj shqiptarëve

SHKRUAR NGA VELI HAKLAJ Që nga 17 shkurti 2008 e në vijim, ka filluar të marrë zgjidhje përfundimtare raporti dramatiko-tragjik mes serbëve dhe shqiptarëve. Ky raport u ndërtua përmes një…

Miti serb për Kosovën

Shkruar nga Dr. sc. Enver Rexha Duke u nisur nga faktet - të dhënat historike, kuptohet se e tërë historia e ekspansionit Osmanë në Ballkan gjatë pjesës së dytë të…

72 vjetori i vdekjes së martirit Nue Jakaj

Shkruan: Lekë Mrijaj Nga burimet e hershme të kohës, dhe gojëdhënat e pleqëve ma me zë të njohur lugdrinas, dhe të disa studiuesve të kohëpaskohëshëm të cilët nder vite kanë…

I pari i nacionalistëve të Dukagjinit

SHKRUAR NGA IDRIZ ZEQIRAJ Demë Ali Pozhari u lind më 1905, në fshatin Pozhar të Deçanit. Arsimin fillestar e bëri në Kosovë, ndërsa Gjimnazin Jezuit e vazhdoi në Shkodër. Historia…