70 mije veterane te luftes se UÇK-se ne Kosove…

Shkruan: Rexhep SHAHU

70 mije veterane te luftes se UCK ne Kosove….
70 mije partizane ne Luften Nacionalclirimtare ne Shqiperi.
Poshtrim ne ate kohe, rrene e mashtrim poshterues, lufte civile ne Shqiperi, per te poshtruar e zhbere edhe heroizmin e vertete, edhe luftetaret e vertete, edhe herojte e vertete qe luftuan dhe dhane jeten ne lufte kunder italianeve e gjermaneve.

Poshtrim qe perseritet turpshem ne rastin e Kosoves.

70 mije veterane e çuan numrin. Do te thote, 70 mije luftetare kunder 50 mije serbeve qe thuhet se ishin gjithsej ne Kosove. Shifra 70 mije eshte me poshtruesja e mundeshme per luften e Kosoves. Kjo shifer do te thote se shqiptaret jane llusha, dhe nuk kane munde te luftojne e te mundin ne token e tyre serbet qe kane qene 20 mije me pak. Shifra 70 mije veterane luftetare te luftes se Kosoves do te thote se shqiptaret jane frikacake, dine me ike e jo me luftue, dine me qa e jo me ba qendrese, dine me u tute prej serbeve dhe nuk dine me reagu.
Shifra 70 mije luftetare veterane, pa ata qe vertete kane luftue dhe kane dhene jeten, qe kane mbete invalide pa perkrahje, eshte tallja me e madhe qe shqiptaret ia bejne vetes se tyre per llogari te serbeve, per llogari te ushtareve te NATO-s qe cliruan Kosoven me ndihmen e herojve qe kane dhene jeten.

70 mije veterane si 70 mije partizane te Shqiperise.

Nuk eshte rastesi e rastesishme kjo, por eshte llogari e flliqte e karikaturave marksiset-leniniste te Kosoves qe kane rjepe emigrantet e Kosoves duke u marre fonde patriotike, fonde me clirue Kosoven, fonde pafund, leke gjaku.

A do te duhen 70 vjet qe te thuhet e te shkruhet e verteta sic ka nise te thuhet e te shkruhet ne Shqiperi…
70 mije veterane te UCK do te thote pretendohet nga politika se blen minimalisht votat e 70 mije familjeve, ne mos 140 mije familjeve.