Read more about the article FASHIZMI NDALI GJENOCIDIN SERB MBI SHQIPTARËT E SHQIPNISË IRREDENTISTE
Foto 23. Bartja e shqiptarëve prej Shkupit e deri në Beograd me vagonë rus. Siç e cekem deri në Shkup për ta furnizuar me armë dhe ushqime kishin ardhur 150 vagonë rusë

FASHIZMI NDALI GJENOCIDIN SERB MBI SHQIPTARËT E SHQIPNISË IRREDENTISTE

SHKRUAN: AGIM MORINA A po doni fakte dhe vetëm fakte? Fakte lakuriqe? Ja fakte të shkrueme mbrenda pesë minutash. Shqiptarët në periudhën e ekspanzionit të shtetit të Serbisë dhe të…

REXHEP MITROVICA – PERSONALITET I PAHARRUAR

Mitrovicë, 15 janar 1888 – Stamboll, 21 mars 1967 SHKRUAR NGA FAZLI HAJRIZI Rexhep Mitrovica është një ndër protagonistët e shquar të lëvizjes sonë kombëtare për liri dhe pavarësi, të…

Ibrahim Rugova – Çështja e Kosovës

Intervistë e realizuar nga: Marie-Françoise Allain Xavier Galmiche Parathenia: Ismail KADARE Perktheu: Sefedin Krasniqi KAPITULLI I PARË “Në heshtje për shkak të kësaj dhune” Vendndodhja gjatë punës Jemi në një…

Skanderbeg: a Man for Our Times?

HISTORY MATTERS Albania’s greatest military hero dedicated his life to fighting for his beleaguered homeland. Karen Murdarasi - Published in History Today Volume 68 Issue 5 May 2018 You could…

Fantazma e një ideali

SHKRUAN: MEVI RAFUNA Unë nuk jam rritur me idenë që t'i kem sytë e fortë e të tregoj mosrespekt dhe mospërfillje ndaj tjetrit. As nuk më mësuan të jem servile…

SI VDIQ DJE SKENDERBEU

SHKRUAN: AG APOLLONI Që në fillim duhet pranuar që Edi Rama është politikan me një retorikë të shkëlqyeshme. Edhe kur i mungojnë argumentet, ai me gjetje stilistike i mund kundërshtarët…

Paradokset e kohës sonë

SHKRUAN: MEVI RAFUNA Gruaja e një komandanti që u "pasurua" pas luftës reklamon çantën e saj me vlerë 2000 euro në Instagram, ndërsa gruaja e një luftëtari të denjë, s'ka…

Laborator eksperimental!

SHKRUAN: MEVI RAFUNA Çfarë keni bërë ju, s’di a do na e bënin edhe armiqtë më të mëdhenjë. Ata na i vranë trupat, na morën jetën, ju na vratë për…