VJETËRIMI I NJERIUT

Günther Anders, 1956 Në vitin 1956, filozofi hebre gjerman Günther Anders shkroi këtë reflektim parandjenjës: “Për të mbytur çdo revoltë paraprakisht, nuk duhet vepruar me dhunë… Mjafton të krijohet një…

Mulla Albini dhe medresja Rankoviqit

SHKRUAN: NEXHAT HAZIRI I vetëdijshëm për zvenitjen e diellit të tij politik, kryeministri Albin Kurti iu kthye manipulimit-mashtrimit të cilin di ta bëjë më së miri kur janë në pyetje…

Ç’farë është strategjia?

SHKRUAN: ERVINA TOPTANI Është e mrekullueshme kur ke mundësinë të “merresh” me gjeopolitikë nëpërmjet filozofisë. Ky shkrim i përgatitur më poshtë është një pjesë e sjellë për ju (me dëshirën…

Pusho në paqe Bob Dole – Miku ynë i shtrenjtë

SHKRUAN: FRANK SHKRELI Trimi dhe Heroi i Luftës së dytë Botërore, i çlirimit të Romës nga nazistët gjermanë në Luftën e dytë Botërore, ish-Kongresisti, ish-Senatori, ish-Kryetari i Partisë Republikane, ish-kandidat…

KUSH ËSHTË IBRAHIM RUGOVA

SHKRUAR NGA SEFEDIN KRASNIQI E quajtën : « Korifeu i kritikës letrare shqipe, Simbol i rezistencës paqësore, Gandi i Ballkanit, Ikona e Kosovës, Misionar i paqes, Baba i Pavarësisë së…

Read more about the article Reagim ndaj Ramë Bujës
GANI GECI GJATË NJË INTERVISTE

Reagim ndaj Ramë Bujës

SHKRUAN: GANI GECI, ISH-DEPUTET I PARLAMENTIT TË KOSOVËS Me Ramë Bujën njihemi që nga viti 1986. Kemi qëndruar bashkë në burgun e Mitrovicës, në dhomën nr. 8. Unë aso kohe…