“CAR” LAZARI NË MITROVICË

Shkruan: Arbër Gashi

Në Mitrovicën veriore është vendosur dhe pritet të inaugurohet me pompozitet shtatorja e “Car” Lazarit, për arsye se politika jonë vendore e zgjedhur me shumicën dërmuese të votave të qytetarëve, pas vdekjes së Dr. Ibrahim Rugovës e ka shkelur me të dy këmbët gjakun e heronjëve të vërtetë të Kosovës dhe dinjitetin kombëtar të të gjithë shqiptarëve.

Duke mos e mësuar asnjëherë me përkushtim dhe duke e përqeshur historinë e lavdishme të politikbërjes së mirëfilltë oksidentale të paraardhësve tanë, ne shqiptarët e Kosovës mbajmë përgjegjësi prej së cilës nuk mund të ikim. Ne vet dhe institucionet tona, duke mos i trasuar asnjëherë veprimet politike e ushtarake të personaliteteve siç ishin: Xhafer Deva, Ago Shero Agaj, Aqif Blyta, Mehmet Gradica, Adem Boletini, Kolë Margjini, Tahir Zajmi, Fuad Dibra e mijëra e mijëra të tjerë, i kemi ftuar serbët të vendosin jo vetëm shtatoren e “Car” Lazarit në Mitrovicë, por edhe t’a kolonizojnë pa asnjë problem të vetëm atë pjesë të pushtuar të Kosovës.

Prandaj, meqenëse fajtori për ngritjen e shtatores së “Car” Lazarit jemi ne, edhe zgjidhja e problemit të veriut duhet të fillojë prej nesh. Çlirimi i asaj pjese të Kosovës nga kthetrat pushtuese të Serbisë është detyrë e jona. Askush tjetër përpos nesh nuk është i obliguar të luftojë për lirinë tonë, për dinjitetin tonë kombëtar, për demokracinë e mirëfilltë, për shtetin e së drejtës dhe për integrimin kombëtar e euro-atlantik. Do të ishte hipokrizi e dorës së parë nëse ne tentojmë t’ua hedhim fajin të huajve, ndërkombëtarëve dhe në fund të fundit edhe vet serbëve.

Ne, shqiptarët e sotëm të Kosovës, këta që jemi gjallë dhe kudo që jetojmë, burra e gra së bashku, ne jemi ata që, si gjeneratë e cila mbanë përgjegjësi njerëzore, morale dhe politike, po dështojmë në çdo hap t’i dalim zot thirrjes së shenjtë për mbrojtjen e atdheut dhe bërjen e shtetit shqiptar.

Ne jemi ata, që me sjelljen tonë, me qëndrimin tonë dhe me miratimin tonë, i kemi sjellur në lartësinë e pushtetit ata që ju pëlqen t’i shohin në podium vetëm buzëqeshjet e servilëve. Ne jemi ata që, e kemi mundësuar blerjen e pushtetit me para dhe të cilët synojmë të pasurohemi përmes pushtetit. Ne jemi ata, që fajin tonë e adresojmë te dikush tjetër, sepse kështu ia lehtësojmë barrën e përgjegjësisë vetvehtes. Ne shqiptarët e Kosovës jemi ata, për të cilët është duke punuar koha, ndërsa vet ne, me punën tonë të përditshme po punojmë kundër kohës.

Dhe ne shqiptarët e Kosovës, duke qenë të tillë ç’farë jemi bërë pas nënshkrimit të armëpushimit në Kumanovë, ne vet, përmes përfaqësuesve tanë legjitim, e kemi mundësuar vendosjen e shtatores së “Car” Lazarit në veri të Mitrovicës.

Fajin për deshqiptarizimin e Kosovës e mbajmë ne vet, sepse, ne jemi ata të cilët e kemi kritikuar dikur dhe e kemi shpallur tradhtare veprën e kryengritjes së Haxhi Qamilit në Shqipëri, ndërsa sot, gjenerata jonë, unë, ti dhe ai tjetri që shtiret oksidental, nga gjiri ynë i kemi nxjerrë në dritë qindra e mijëra Haxhi Qamil të Kosovës. Haxhi Qamilët e Kosovës tonë, duke e poshtëruar bustin e Skenderbeut në Kaçanik, i kanë vënë themelet e forta shtatores së “Car” Lazarit në Mitrovicë.

Serbët i kanë lexuar mirë mesazhet e Haxhi Qamilëve të Kosovës dhe e kanë kuptuar drejt, se fryma komuniste e Ali Shukriut, Fadil Hoxhës, Milladin Popoviqit, Enver Hoxhës, Ramiz Alisë etj. është ringjallur dhe ka fituar pushtetin apsolut në mesin e shqiptarëve të Kosovës.

Meqenëse kjo politika jonë e sotme e trason symbyllur rrugën e përcaktuar politike nga Pavle Joviqeviqi dhe Millan Zeqari, atëherë, pse për hirë të veprës së tyre, serbët e Kosovës të mos e ngrisin me pompozitet shtatoren e “Car” Lazarit në Mitrovicë? Kush na ka faj ne shqiptarëve, nëse ne vet nuk i nxjerrim mësimet e duhura nga historia jonë?

1 Koment

  1. ..pajtohem me shkrimin, pajtohem edhe se ne jemi fajtorë, as kush tjetër!
    Më habisin edhe shumë gjëra tjera qe shqiptaret shkruajnë?! Deri sa serbet po e shtyjnë kufirin te ura e ibrit, shqiptarët shkruajnë dhe përmendin pellazgët, ilirët, per Nishin e “mollën e kuqe”, sot mbyllin sytë dhe nuk ia u mbanë të flasin lere më të kundërshtjonë!

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *