Pse ndodhi 4 shkurti i vitit 1944 dhe cila ishte prapavija e ngjarjes?

Rishkrimi i historisë sonë është detyrim kombëtar dhe assesi nuk duhet të bëhet për t’i kënaqur ish-pushtuesit tanë, apo për t’i shërbyer nevojave dhe interesave partiake. Përkundrazi, rishkrimi i nevojshëm i historisë sonë kombëtare duhet të marrë për bazë vetëm faktet dhe dokumentacionin ekzistues të kohës, të analizoj rrethanat e ngjarjeve, të mbajë distancën profesionale dhe të jetë studim i thelluar në të cilin përshkruhet saktësisht realiteti i kohës. Vetëm si punim i mirëfilltë shkencor dhe përshkrim i saktë i ngjarjeve, teksti i ri e hedhë poshtë historinë e falsifikuar të kuadrove akademike të PPSH-së. Të dalura nga shkolla e sunduesve sllavokomunist të Tiranës, këto kuadro akademike përgjatë dekadave të tëra e instrumentalizuan ngjarjen e 4 shkurtit të vitit 1944 për interesa të sundimit diktatorial në Shqipëri, duke stimuluar përmes nxitjes së urrejtjes, përçarjen kombëtare mes shqiptarëve.  Pasuesit e tyre të sotëm mund t’i klasifikojmë edhe si historian të kohës së tranzicionit, për shkak se pjesa më e madhe e tyre është shkolluar dhe ka nxënë mësime nga literatura djallëzore e kohës së sundimit komunist. Të tillëve ju preferojmë të shohin një pjesë të së vërtetës për Titistët e parë. Të njihen me veprën e diktatorit dhe të punojnë që diktatura dhe falsifikimi i historisë të mos përsëritet më.

https://youtu.be/Co1KZJXYOiw

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *