1 MAJI 1947 ME “ENVER – TITO”

1, Maj, 2017 | HISTORIA

SHKRUAN: KASTRIOT DERVISHI

Gjatë diktaturës komuniste, çdo 1 maj ishte bërë zakon që populli i lodhur dhe i varfër në ekstrem, parakalonte përpara udhëheqjes në bulevardin kryesor të Tiranës. Ky parakalim që i ngjante një filmi në xhirim, ishte një shfaqje e lodhshme në të cilën skllevërit kënaqnin udhëheqjen e tyre.

Bashkëlidhur, fotoja e 1 majit 1947, parulla “Enver-Tito” pikërisht në kohën kur Shqipëria vidhej në mes të ditës nga jugosllavët e vritej e grabitej përditë nga regjimi i Enverit.

Grupi i oficerëve që po mban parullën është ai i Ministrisë së Punëve të Brendshme.

HISTORIA E PESHTIRE E KOLABORACIONIT KOMUNIST ME ANMIQTË E KOMBIT SHQIPTAR

ENVER HOXHA ME SERBËT E PKSH

ENVER HOXHA ME SERBËT E PKSH